Zomerse tomaten salade uit Lucca

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • ½ oud Ciabatta brood in stukjes
  • 300 gr snoeptomaten in tweeën
  • 1 zakje/potje kleine mozzarella bolletjes
  • 1 grote rode ui in ringen
  • 1 hand vol basilicum
  • 1 kleine komkommer
  • 2 el pesto, 1 el wijnazijn,
  • zout, peper, 1 tl Italiaanse pittige kruiden

Bereidingswijze

Scheur het brood in kleine stukjes of snijd er blokjes van, bestrijk ze met wat olijfolie, kruiden en rooster ze in de oven tot crostini’s. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de tomaat in partjes.

Marineer de mozzarella bolletjes in 1el pesto. Schil de komkommer en snijd deze in partjes, plaats ze in een mooie slabak voeg hier de ui, de tomaten en de mozzarella aan toe. Meng 1 el pesto met 1 el wijnazijn, en voeg de kruiden toe en schenk deze over de salade. Meng daarna de salade goed en garneer de salade met gewassen blaadjes basilicum

Print hier het recept

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • Print
  • Comments are closed.

    Navigate