Wijn tours in Val d’Orcia

Toscane Zuid. De Val d’Orcia, mijn persoonlijke favoriet is één van de mooiste valleien in Italië in de regio ten zuidoosten van Siena, met zijn mooie glooiende heuvellandschappen met cipressen. Het is niet voor niets dat de Unesco de gehele vallei op de Wereld erfgoedlijst heeft gezet.

Bent u een wijnliefhebber zoals ik, dan is Montalcino, in het hart van het wijndistrict Brunello een must. Maar ga ook eens naar Pallazone naar Cantine Ravazzi, zeer betaalbare en heerlijke wijnen. Zie de leuke blog van mijn Amerikaanse collega: http://www.tuscanychic.com/what-to-…/wine-tours-in-valdorcia, met leuke tips over deze regio.

Kuurdoorden

Mis ook het leuke dorpje Pienza niet, waar u heerlijke pecorino kaas kunt kopen. Bezoek ook de diverse kuuroorden zoals het middeleeuwse kuuroord Bagno Vignoni met thermale baden en tenslotte Montepulciano met een labyrint aan smalle straatjes met kunstenaarswinkels en boetiekjes vol lokale producten.

Favoriete restaurant

U kunt in deze regio ook hier heerlijk eten, mijn favoriet

Al Vecchio Forno
Via della Piazzola, 8
San Quirico D’orcia

Hier at ik o.a een heerlijke mozzarella champignontaart.

Meer informatie?

De Val d’Orcia is beslist een bezoek waarrd. Wij hebben in deze regio vele prachtige villa’s en mooie agriturismo’s? Kijk op www.italianresidence.nl of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • Print
  • Comments are closed.

    Navigate