Restaurant Tre Re’ in Faenza

Tre Re’
Via Casale,19
48018 Faenza (Ravenna)

Een heerlijk voorjaars gerecht: ravioli gevuld met squacquerone, een frisse, zoete kaas in combinatie met een rucola  pesto altijd een trouwe metgezel

Het ‘een kaas van koemelk, die rijpt in een paar dagen (3/4 bij de meeste) van het karakteristieke ivoor kleur, met delicate aroma en smaak net een beetje’ zuur, maar zoet en romig in de mond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ravioli gevuld met squacquerone

Benodigdheden (voor 4 personen)

Voor het deeg:

  • 200 g bloem 00
  • 2 eieren Groot

Voor de vulling:

  • 250 g di Romagna Squacquerone kaas
  • 30 g Parmigiano Reggiano 36 maanden
  • 1 eidooier Groot
  • zout q.s.

Voor de Rucola Pesto

  • 1 bosje rucola
  • 20 amandelen
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el kokend pasta water te verdunnen de pesto
  • zout en peper q.s.

Bereidingswijze ravioli gevuld met squacquerone

  • Bereid het deeg gedurende een half uur laten rusten.
  • Tijdens het rusten de vulling bereiden door het mengen van alle ingrediënten behalve het ei.
  • Proef en voeg zout indien nodig en voeg dan het ei en meng opnieuw.
  • Rol helft van het deeg uit.
  • Verdeel de vulling in het midden met behulp van een spuitzak. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling  en sluit de ravioli, snijdt er vierkantjes van.
  • De pesto  bereiden. Spoel en droog de rucola, en plaats in de mixer, samen met alle andere ingrediënten, behalve de olie. Terwijl u klopt voeg de olie toe Het moet een dichte, geurende crème worden.
  • Proef en voeg zout en peper toe indien nodig. Kook de ravioli in kokend gezouten water, breng op smaak met pesto en een beregening van parmesan

Print hier het recept

  • Print
  • Comments are closed.

    Navigate