Penne all’ arrabbiata

Dit gerecht, zeer beroemd in Rome, ontleend zijn naam aan de rode pepertjes:’boze’ (=arrabbiata) maar in dit geval: ‘vurige’ saus. Vanwege de pepertjes in deze saus is het niet gebruikelijk om dit gerecht met Parmezaanse kaas te serveren.

Voor: 4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten Penne all’ arrabbiata

  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 2 grote tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1-2 gedroogde pepertjes, zonder pitjes en fijngehakt
  • 800 g tomaten uit blik
  • 400 g (biologische) penne,
  • 2 el basilicum, in stukjes gescheurd
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een koekenpan en fruit het knoflook en de pepertjes op laag vuur tot het knoflook goudbruin is. Schep de pepertjes tijdens het fruiten goed om. Doe de tomaten erbij en breng op smaak met zout. Hak voorzichtig de tomaten met een houten lepel in stukjes en laat de saus 20 minuten zachtjes koken tot een dikke saus. Voeg dan de basilicum toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de penne al dente in een grote pan met kokend water en zout. Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en voeg de saus al roerend toe. Serveer meteen.

Met dank aan Erica Kok

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate