Pasta met makreel

Benodigdheden pasta met makreel

  • 75 g gele of gewone sultana’s
  • zout en peper
  • 400 g linguine
  • 4 el olijfolie
  • 2 bananensjalot fijngehakt
  • 100 ml marsala
  • 3 gerookte makreelfilets (totaal 300g), van het vel ontdaan en in vlokken getrokken
  • 4 el uitgelekte kappertjes
  • enkele druppels witte wijnazijn
  • handvol verse dille
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Zet water op voor de pasta en kook de pasta. Begin met de saus wanneer je de pasta in het water hebt gedaan en wanneer het water weer aan de kook is gekomen. Doe dan de sultana’s in een kop en giet er zoveel vers gekookt, heet water op dat ze onderstaan. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehakte sjalot ongeveer 2 minuten, of totdat hij zacht is. Giet er de marsala bij, laat die borrelend aan de kook komen, doe er dan onmiddellijk de vlokken gerookte makreel, de sultana’s, de kappertjes en een paar druppels wijn azijn bij. Zet de pan zodra de makreel warm is van het vuur. Er zal bijna geen vocht over zijn in de pan: dit is een droge saus, dus wees daarop voorbereid. Schep vlak voordat je de pasta afgiet een kop pastakookwater uit de pan, waarmee je later de saus helpt om zich aan de linguine te hechten. Doe de uitgelekte pasta terug in zijn eigen pan en schep er de inhoud van de makreel pan bij, evenals de helft van de dille en de pijnboompitten en ongeveer een eetlepel van het pastakookwater. Hussel alles met zachte hand maar wel grondig door elkaar. Proef of je vindt da er meer azijn in moet. Schep de pasta in 2 voorverwarmde kommen en strooi er de rest van de dille en pijnboompitten over.

Print hier het recept

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate