Parmaham met gegrilde vijgen en fontina kaas

In dit bijzonder gerechtje komen drie basis smaken bij elkaar, zoete van de vijgen, het zoute van de ham en het zure van de basamico-azijn.

Benodigdheden Parmaham met gegrilde vijgen en fontina kaas

  • 4 verse vijgen
  • 50 gr fontina (Italianse bergkaas)
  • 4 plakjes Parma of Serranoham of Ontbijtspek
  • 2 el olijfolie
  • 1 el basamico creme

Bereidingswijze

Vijgen wassen en kruislings diep insnijden. Fontina in 4 stukken snijden en in vijgen stoppen. Vijgen inpakken in ham. Pakketjes licht bestrijken met olie.

Ovengrill voorverwarmen. Vijgenpakketjes op bakplaat zetten en ca. 10 minuten onder gril schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten. In kom olie mengen met azijn, peper en zout. Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.

Print hier het recept

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate