Zelf Limoncello maken

Benodigdheden Limoncello

Recept voor 3 liter limoncello

  • 8 onbespoten biologische citroenen
  • 1 L 95% alcohol
  • 1,5 L water
  • 700 gr suiker

Bereidingswijze

Verwijder met een dunschiller de gele schil van ca. 8 grote onbespoten biologische citroenen (zo min mogelijk wit er af schillen). Giet 1 liter 95% Alcohol (verkrijgbaar in supermarkt) in een wek pot en voeg de citroenschilletjes er aan toe. Laat het geheel ca. 2 weken op een koele, donkere plaats intrekken.

Na 2 weken anderhalve liter water koken en tijdens het koken 700 gram suiker toevoegen, het water laten afkoelen.
De schilletjes uit de alcohol zeven en de gefilterde alcohol bij het afgekoelde water voegen, het geheel goed doorroeren en in grote pot gieten.

Deze pot 5 -7 dagen op een koele, donkere plaats laten staan en daarna de limoncello in 3 afsluitbare flessen gieten. De fles die u wilt drinken eerst 1 dag in de koelkast zetten en (eventueel) voor het drinken nog even kort in de vriezer.

De overige flessen kunt u bewaren op een koele plaats.

Print hier het recept

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate