Etruskische kust Italië- van Livorno tot Piombino

De streek van Livorno tot Piombino wordt ook wel de Etruskische kust genoemd. Landinwaarts in de kustregio zijn diverse (kleine) dorpen en gehuchten die nog uit de middeleeuwen dateren. In enkele plaatsen, waaronder Suvereto, Massa Marittimo en Campagnatico, zijn sfeervolle centra binnen de oude stadsmuren. Ook Castignato Carducci heeft een sfeervol centrum. Verder zijn in deze middeleeuwse plaatsjes diverse kerken en (ruïnes van) kastelen te vinden.

Een groot deel van de stranden is onderverdeeld in diverse bagni. Dit zijn afgezette, over het algemeen verzorgde delen (soms behorend bij een hotel) met veel dicht bij elkaar staande ligstoelen of ligbedden met parasols, waar verplicht gebruik van moet worden gemaakt (tegen betaling; de prijs is afhankelijk van de periode en plaats). Bij vrijwel elke bagno is een bar/cafetaria en er zijn kleedcabines en toiletten.  Er zijn ook vrije stranden, maar deze zijn soms wel moeilijk te vinden.

Het merendeel van de stranden heeft een blauwe vlag, ( goede kwaliteit) waaronder de stranden in Viareggio, Forte dei Marmi, San Vincenzo, Marina di Pietrasanta en Marina del Castagneto, deze stranden zijn zeer geschikt voor kinderen. De zeebodem van de stranden loopt veelal vrij geleidelijk af. Er zijn meerdere brede voornamelijk. (zand)stranden, waar kinderen meer ruimte hebben om te spelen. Tevens zijn er bij diverse bagni speeltoestellen en sommige bagni hebben ook zwembaden op het strand.

Bezochte huizen Toscaanse kust – Versilia

Na de lunch vertrokken we richting het levendige Cecina Mare. Deze kustplaats ligt iets ten zuiden van Pisa en Livorno.

Hier bezocht ik een nieuwe  locatie die gelijk mijn hart stal. Deze zeer fraaie en goed verzorgde Agriturismo code los-ghep ligt in de provincie Pisa in een oude olijfgroeve nabij Guardastallo en niet ver van Cecina. De kust ligt op slechts 9 km afstand en u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Er zijn verschillende vakantiehuizen, sommige vrijstaand en andere weer 2 onder een kap, met allen een heerlijk eigen terras. Daarnaast kunnen de gasten gebruik maken van het mooie zwembad met zout water, een solarium en een hydro-massage. Deze locatie is heerlijk gelegen midden in de natuur voor uw welverdiende rust terwijl u op een steenworp afstand de prachtige stranden van de Toscaanse kust kunt vinden.

Agriturismo met zwembad Toscane kust Los-Ghep van Italian Residence

Meer informatie?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Italië? Kijk op www.italianresidence.nl
of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • Print
  • Comments are closed.

    Navigate