Gevulde platte broden uit Emilia-Romagna

Benodigdheden Gevulde platte broden uit Emilia-Romagna

(voor 8 personen)

  •  400 g bloem
  • een snufje zout
  • 1 zakje van 10 g instantgist (zie het voorschrift op het zakje)
  • 40 g boter
  • 225 ml water
  • Voor de vulling:
  • 16 plakken parmaham
  • 250 g stracchinokaas
  • een bosje rucola

Bereidingswijze

Stort de bloem met het zout en de gist op het werkvlak of in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe de boter erin. Voeg geleidelijk het water toe en meng alles met de vingers tot een glad deeg. Vorm een bal van het deeg en kneed het circa 5 minuten. Laat het 30 minuten op een warme plaats rijzen, tot het deeg in volume is verdubbeld.

Kneed het deeg nog een paar minuten en verdeel het dan in acht porties. Rol elke portie uit tot een cirkel van 1 cm dikte. Verhit een grote koekenpan, leg er een portie deeg in en bak de platte broden (piadine) 2 minuten aan elke kant. Neem het brood uit de pan en leg er twee plakken ham, wat kaas en een handje rucola op. Vouw de platte broden (piadine) dubbel en dien ze direct op.

Print  hier het recept

  • Print
  • Comments are closed.

    Navigate