Italië Toscaanse kust – Versilia

Nadat ik in mijn trip beëindigd had aan de bloemen Riviera en 5 Terre ben ik onderweg  naar Umbrië gestopt aan de Toscaanse kust, waar ik o.a. op bezoek en her-bezoek ging bij diverse vakantiehuizen aan de kust tussen het mondaine Viareggio en Castagneto Carducci.

De meeste huizen die ik verhuur liggen niet direct aan zee. Dit is met rede want huizen op loopafstand van het strand hebben normaal gesproken niet de uitstraling dat een huis iets verder van de kust wel heeft.

Ik zoek namelijk Agriturismo’s en vakantielocaties met een bepaalde uitstraling en zoveel mogelijk omgeven door fraaie Italiaanse natuur. Direct aan de kust ga je dat helaas niet vinden, hier hebben de locaties meestal een heel andere uitstraling.

Bij Nederlanders is de Toscaanse kust een heel geliefde streek met badplaatsen als Viareggio, Forte dei Marmi, Cecina en Castagneto Carducci.

Deze noordwestkust van Italië, aan de Tyrreense zee, ligt ten zuiden van Ligurië en ten noorden van Lazio. De kust van Toscane is grofweg in 3 delen op te splitsen. Het meest noordelijke deel van de kust tot aan Viareggio is beter bekend als La Versilia.

Vakantiehuizen Toscaanse kust – Versilia

Een van mijn meest favoriete locatie aan deze kust is de Los-Saro, een heel gezellig zeer goed verzorgde  locatie met mooie huisjes. Er is een manege bij dit kleine vakantie complex en er is een voetbalveldje. Het geheel  is zeer kindvriendelijk en zeer fraai gelegen bij een mooi meer en  slechts 2 km van het dorp. Ook ligt deze locatie niet te ver van het strand.agriturismo met zwembad toscane kust los saro italian residence vakantiehuizen italië

Meer informatie?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Italië? Kijk op www.italianresidence.nl
of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • Print
  • Comments are closed.

    Navigate