Italië Toscaanse kust – Versilia

Nadat ik in mijn trip beëindigd had aan de bloemen Riviera en 5 Terre ben ik onderweg  naar Umbrië gestopt aan de Toscaanse kust, waar ik o.a. op bezoek en her-bezoek ging bij diverse vakantiehuizen aan de kust tussen het mondaine Viareggio en Castagneto Carducci.

De meeste huizen die ik verhuur liggen niet direct aan zee. Dit is met rede want huizen op loopafstand van het strand hebben normaal gesproken niet de uitstraling dat een huis iets verder van de kust wel heeft.

Ik zoek namelijk Agriturismo’s en vakantielocaties met een bepaalde uitstraling en zoveel mogelijk omgeven door fraaie Italiaanse natuur. Direct aan de kust ga je dat helaas niet vinden, hier hebben de locaties meestal een heel andere uitstraling.

Bij Nederlanders is de Toscaanse kust een heel geliefde streek met badplaatsen als Viareggio, Forte dei Marmi, Cecina en Castagneto Carducci.

Deze noordwestkust van Italië, aan de Tyrreense zee, ligt ten zuiden van Ligurië en ten noorden van Lazio. De kust van Toscane is grofweg in 3 delen op te splitsen. Het meest noordelijke deel van de kust tot aan Viareggio is beter bekend als La Versilia.

Vakantiehuizen Toscaanse kust – Versilia

Mijn eerste stop was in de regio rond Viareggo, waar ik mijn nieuwe ontdekking de Los-Lido bezocht. Dit is een zeer goed verzorgde locatie waar twee bijzonder aardige dames zorgen dat al uw vakantiewensen vervult worden. Op verzoek verzorgen ze een prima ontbijt. De locatie is rustig gelegen, maar toch op loop afstand van het strand van Lido di Camaiore. Een echte aanrader!

2013-07-01 17.21.20_800x600

http://www.italianresidence.nl/los-lido

Een totaal ander soort locatie is de Los-Prun. Deze goed ingerichte appartementen liggen in een kleine  tuin met zwembad en bijzonder dicht bij Viareggio. De redelijk drukke weg  van Lucca naar Viareggio loopt achter deze locatie langs. Er is een grote supermarkt naast het complex gelegen waar u te voet naar toe kunt gaan voor u dagelijkse boodschappen. Deze locatie heeft een bijzonder goede prijs kwaliteit.

Prunali4
http://www.italianresidence.nl/los-prune

 

 

 

 

 

Een van mijn meest favoriete locatie aan deze kust is de Los-Saro, een heel gezellig zeer goed verzorgde  locatie met mooie huisjes. Er is een manege bij dit kleine vakantie complex en er is een voetbalveldje. Het geheel  is zeer kindvriendelijk en zeer fraai gelegen bij een mooi meer en  slechts 2 km van het dorp. Ook ligt deze locatie niet te ver van het strand.agriturismo met zwembad toscane kust los saro italian residence vakantiehuizen italië

Deze Agriturismo ligt op een bijzondere locatie op slechts 6 km van de het strand van Versilla (Viareggio). Op dit landgoed, waar olijf olie geproduceerd wordt, heeft u een adembenemend uitzicht. Er is een oude olijfmolen en stallen met koeien en kalveren en u kunt er verschillende huisgemaakte producten kopen. Er zijn elke week olijfolie proeverijen en kooklessen. Zoekt u rust, maar wilt u ook genieten van de gezellige drukte op de standen dan is dit uw vakantie locatie. De hoofdvilla is omgeven met een prachtig grote tuin met diverse vrijstaande huizen. Er is ook een zwembad. Daarnaast is er tafeltennis en een speeltuin beschikbaar voor de kinderen.

IMG_0368_800x600
http://www.italianresidence.nl/los-camp

Meer informatie?

Zoekt u een vakantiehuis, villa of agriturismo in Italië? Kijk op www.italianresidence.nl
of stuur een mail met uw wensen naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl

  • Print
  • Comments are closed.

    Navigate