Aardappelpuree met venkel

Bereidingswijze Aardappelpuree met venkel 

  •  1 kilo kruimige aardappels, geschild
  •  1 venkelknol
  •  1 sinaasappel, schoon geboend
  •  200 ml witte wijn
  •  1 theelepel gedroogde dragon
  •  100 ml melk
  •  50ml olijfolie
  •  2 eetlepels groene pesto
  •  50 gr koude boter, in blokjes 

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
  2. Snijd de venkel in flinterdunne plakjes.
  3. Houd het fijne venkelgroen apart.
  4. Rasp 1 el van de schil van de sinaasappel en pers hem daarna uit.
  5. Breng de venkel aan de kook met de wijn, het sinaasappelsap en de dragon.
  6. Stoof afgedekt in 5 min. beetgaar.
  7. Verwarm de melk, voeg venkel prutje toe en stamp de aardappelen hiermee tot puree.
  8. Breng op smaak met de sinaasappelschil, de pesto en zout en peper en wat boter.
  9. Serveer in schaal en garneer met het venkelgroen.

Print hier het recept

Buon appetito!

Marianne, Italian Residence

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate