Varkenshaas in bladerdeeg met Morille roomsaus

Benodigdheden Varkenshaas in bladerdeeg met Morille roomsaus

:

  • 4 varkenshazen ad 100 gr met vulgat
  • 150 gr kalfsgehakt
  • zout, peper
  • boter
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eierdooier

Morille room saus:

  • 20 gram gedroogde 30min geweekte morilles
  • 1 sjalotje
  • peper, zout
  • 2.5 dl slagroom

Bereidingswijze:

Vier varkenshaasjes met kalfsgehakt vullen en lepel gebakken morilles inwrijven met peper, zout en dit even in laten trekken. Boter in koekenpan verhitten en hierin de varkenshazen rondom aanbakken. Uit de pan nemen en op een (vlees) plank uit laten dampen. Of dit een dag van te voren bakken, af laten koelen en in koelkast bewaren. Plakjes diepvries bladerdeeg ontdooien. Wikkel de hazen hierin en knip of snijd het teveel aan deeg weg. Plak de naden opeen en versier de bovenkant met wat uitgesneden figuurtjes uit de deegresten. (sterren,). Bestrijk ze met losgeroerde eierdooier en leg de pakketjes met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze onder in een voorverwarmde oven van 200gr. in ong. 25 minuten.

Morille room saus: Week Morilles en fruit ze met sjalot in de hete boter in een minuut of vijf. Kruid met peper en zout en half teentje knoflook, giet room erbij en laat morillessaus inkoken tot de helft, zodat het aroma in de saus trekt (Kan ook een dag van te voren en in koelkast bewaren en opwarmen)

Geef de saus bij de varkenshaas pakketjes

  • [print-me target="div.post-content" title="Print"]
  • Comments are closed.

    Navigate